Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@11:08:03 GMT

امیراشرف آریان‌پور از دنیا رفت

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۱۳۴۵۶

امیراشرف آریان‌پور از دنیا رفت

به گزارش خبرگزاری فارس، آریان‌پور متولد اول تیرماه سال ۱۳۱۷ و دانش‌آموخته هنرستان موسیقی ملی بود. سال ۱۳۳۶ مدرک کارشناسی خود را از دانشکده ادبیات دانشگاه تهران و سال ۱۳۳۹ مدرک کارشناسی ارشد مدیریت را از دانشکده حقوق ایران دریافت کرد. در ادامه تحصیلات دانشگاهی در ادبیات فارسی، روزنامه‌نگاری و علوم اداری از دانشگاه تهران مدرک دکتری گرفت و سال ۱۳۵۲ دکترای تخصصی را در رشته موسیقی‌شناسی از دانشگاه گوته وین اتریش اخذ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آریان‌پور پس از آن تحصیلات خود را در رشته تاریخ هنر در دانشگاه فرانکفورت پی گرفت و به ایران بازگشت. پس از انقلاب مجدداً ایران را ترک کرد و سال ۱۳۷۰ در بازگشت دوباره به اتفاق دکتر حسن ریاحی گروه موسیقی دانشگاه آزاد را راه‌اندازی کرد. وی در بهمن ۱۳۹۱ در مراسم پایانی بیست و هشتمین جشنواره موسیقی فجر تجلیل و در دی‌ماه ۱۳۹۴ مراسم تجلیل امیراشرف آریان‌پور و رونمایی از کتاب او «موسیقی ایران از انقلاب مشروطیت تا انقلاب اسلامی» در دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی تهران برگزار شد.

مراسم تشییع و تدفین این موسیقیدان برجسته و پیشکسوت روز یکشنبه ۹ مرداد در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دفتر موسیقی، مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی در پیامی درگذشت استاد امیراشرف آریان‌پور، موسیقیدان و پژوهشگر پیشکسوت را تسلیت گفت. در متن پیام محمد اله‌یاری چنین آمده است:

استاد امیراشرف آریان‌پور، موسیقیدان و پژوهشگر پیشکسوت از جمع اهالی هنر موسیقی رخت سفر بربست. مرحوم آریان‌پور با پژوهش و نگارش کتاب‌های مرجع حوزه موسیقی از ماندگاران موسیقی ایران است و با کارنامه پرباری که داشت از تأثیرگذارترین معلمان موسیقی به شمار می‌رود که سال‌ها بی‌دریغ برای آموزش موسیقی کوشید و فرهنگ موسیقی و آموزش موسیقی را عاشقانه میراث‌داری کرد.

وی از نخستین مروجان هنر اپرا در ایران نیز بود و هنرش چند دهه بر تارک موسیقی درخشید. برگزاری مراسم یکصدمین سال تأسیس هنرستان موسیقی تهران در سال ۹۷ که با راهنمایی و حمایت او و همراهی پیشکسوتان موسیقی در دوره تصدی مسولیت دفتر آموزش و توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری برگزار شد، فرصت همنشینی و بهره‌مندی از خاطراتش را برایم فراهم نمود.

 درگذشت این هنرمند گرامی را به جامعه هنری کشور، هنرمندان عرصه موسیقی و خانواده ایشان تسلیت گفته و برای آن مرحوم از درگاه احدیت مغفرت و برای بازماندگان صبر مسئلت دارم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: امیراشرف آریان پور مرکز موسیقی کشور امیراشرف آریان پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۳۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامان احتشامی در تهران کنسرت برگزار می‌کند

سامان احتشامی آهنگساز و نوازنده پیانو با اعلام این خبر اظهارداشت: هم اکنون در تدارک و برنامه‌ریزی برای برگزاری کنسرت هستیم که قرار است به همراه عمران فروزش در تالار رودکی به اجرای برنامه بپردازیم.

وی گفت: این کنسرت چهارشنبه- ۱۹ اردیبهشت‌ماه- ساعت ۲۱ در تالار رودکی برگزار می‌شود که به مدت زمان ۱۰ دقیقه تمامی بلیت‌های این کنسرت فروش رفت، در نتیجه به دلیل استقبال مخاطبان تصمیم گرفتیم این کنسرت را تمدید کنیم.

احتشامی افزود: این کنسرت برای ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت تمدید شده است و ساعت ۲۱ در هر دو روز به دیدار مخاطبان می‌رویم.

این آهنگساز و نوازنده پیانو بیان کرد: در این کنسرت‌ها قطعاتی از همایون خرم و یوهان باخ برای مخاطبان اجرا می‌شود. بخشی از این کنسرت‌ها به اجرای قطعاتی از آثار خودم اختصاص دارد. مدیر برنامه‌های این اجرا راز مازندرانی است و این کنسرت‌ها با همراهی بنیاد رودکی برگزار می‌شود.

سامان احتشامی موسیقیدان، آهنگساز و نوازنده پیانو متولد یکم اردیبهشت ۱۳۵۷ است. وی از طریق همکاری با جواد معروفی، محمد سریر و اسماعیل امین موید با ساز پیانو وارد دنیای موسیقی شد و سال ۱۳۷۱ با انتشار آلبوم «باغ به باغ» فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.

احتشامی سال ۱۳۶۸ موفق شد دیپلم افتخار جشنواره موسیقی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را دریافت کند. وی طی سال‌های ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۴ با کسب مقام اول در پیانوی کلاسیک و ایرانی برنده لوح زرین و لوح تقدیر جشنواره موسیقی فجر و در سال ۱۳۸۲ نیز برگزیده همین جشنواره شد.

احتشامی و فروزش پیش از این نیز در آلبوم‌ها و کنسرت‌های مختلفی از جمله آلبوم «باغ رویاها» همکاری داشتند. آخرین کنسرت مشترک این هنرمندان اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۹ در شرایط شیوع کرونا به صورت آنلاین در تالار وحدت برگزار شد.

دیگر خبرها

  • بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجوی آمریکایی در ۲ هفته/ حمایت‌ها از طرف جامعه دانشگاهی ایران ادامه دارد +تصاویر
  • همسر رئیسی پُست جدید گرفت
  • یادمان دهمین سالروز کوچ قلندر موسیقی ایران در گرگان برگزار شد
  • واکنش رئیس دانشگاه تهران به انحرافات پژوهشی در حوزه زنان در دنیا
  • اعتراض دانشجویان دنیا از مقاوت ملت ایران برخواسته است
  • همسر ابراهیم رئیسی پُست جدید گرفت+جزئیات
  • بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه محمدباقر وثوقی
  • سامان احتشامی در تهران کنسرت برگزار می‌کند
  • مجتهدی اهل تظاهر نبود و همیشه خودش را دانشجو می‌دانست
  • تصاویر | بلندترین سکوی بانجی جامپینگ دنیا در ایران!